Camerabewaking - EHBO-Security

Camerabewaking – veiligheid begint bij zichtbaarheid – verhoog uw veiligheid!

Camerabewaking beschermt uw woning, vakantiewoning, bedrijf, winkel 24/24 7 dagen op 7.

Er bestaan verschillende soorten bewakingscamera’s. Zo bestaat er bijvoorbeeld een dome camera, een bullet camera, een PTZ camera en nog zoveel meer.

Daarnaast bestaan er ook slimme bewakingscamera’s die pro actief zaken detecteren.

Er zijn veel belangrijke elementen waar rekening mee gehouden moet worden bij het plaatsen van bewakingscamera’s zoals type lenzen, type camera’s, risicoanalyse, het doel van de camera’s …

Bij EHBO-Security komt er steeds een video observatie specialist ter plaatse om dat te beoordelen om zo het best passende product te kunnen aanbevelen en te installeren.

Onze camerasystemen bestaan steeds uit meerdere beveiligingscamera’s aangesloten op een opnametoestel – recorder.
Deze zijn voorzien om 24/7 te werken.
De camerabeelden worden in de meeste gevallen bij beweging opgenomen maar u kan er ook voor kiezen om de camera’s continu te laten opnemen.
Wanneer u met “slimme” camera’s werkt, kan u specifieke detecties laten opnemen.
De tijd dat u de beelden kan bewaren, wordt samen besproken en is afhankelijk van de noodzaak. Het systeem krijgt dan de nodige opslag om uw gekozen opnametermijn mogelijk te maken.
Op het opnametoestel kan steeds een scherm aangesloten worden om de beelden te bekijken. Verder is het ook mogelijk om de beelden en opnames te bekijken via uw computer of vanop afstand met uw smartphone/tablet.

Voor de camera installatie in gebruik genomen wordt is het ook nodig een aangifte hiervan te doen, meer informatie kan u vinden op onze pagina nuttige info.

Camerabewaking: draadloze en bekabelde camerasystemen

U kan al eens advertenties gezien hebben voor draadloze bewakingscamera’s maar heel betrouwbaar zijn die camera’s niet..

Een camera kan draadloos zijn beelden versturen via Wifi maar heeft in de meeste gevallen nog steeds stroom nodig om de camera te voeden.

Er zijn ook draadloze camera’s die werken op een batterij waarbij de fabrikanten enkele maanden autonomie beloven. In de praktijk gaat dit om maximaal een aantal uren of dagen.

Wij adviseren om NIET met die befaamde draadloze camera’s te werken waarbij hun beelden via Wifi verzonden worden.
Waarom niet? Daar zijn meerdere redenen voor:

  • Kwaliteit van beelden is sterk afhankelijk van het aanwezige Wifi netwerk
  • Sabotage van de camera’s is eenvoudig
  • Gezien de camera toch nog stroom nodig heeft is er meestal geen enkel voordeel naar bekabeling toe
  • Levert meestal onbetrouwbare/onstabiele systemen op


Als bekabeling niet mogelijk is van opnametoestel naar camera hebben wij wel nog andere systemen die we kunnen installeren die wel goed werken.

EHBO-Security voorbeeld van een bekabeld camerasysteem

Onze bekabelde bewakingscamerasystemen bestaan uit een opnametoestel – recorder vanwaar er een kabel vertrekt naar elke camera.

De beveiligingscamera gaat zijn beelden versturen over deze kabel en wordt ook via deze kabel van voeding voorzien via de zogeheten POE (Power Over Ethernet) technologie.
Het voordeel van dit systeem is dat men hier over flexibele, dunne kabels spreekt die eenvoudig weg te werken zijn.

Hieronder ziet u een voorstelling van zo’n bekabeld systeem:

Vakantie 2025

U kan ons opnieuw bereiken vanaf 5/8/2024.