­
camerabewakingscamera ehbo-security

Slimme camera’s

Camerabewaking kan passief zijn of kan uitgevoerd worden door een combinatie van “gewone” bewakingcamera’s en “slimme” camera’s.
Dit kan zowel een samenwerking zijn van software die in de camera zit en van beheerssoftware om de verzamelde beelden te analyseren.

Enkele voorbeelden:

Nummerplaatdetectie

Een standaard infraroodcamera zal in een volledig donkere omgeving met tegenlicht van de wagen geen nummerplaat kunnen detecteren door de reflectie van het infrarood licht op de nummerplaat. Deze specifiek hiervoor geschikte camera zal perfect deze nummerplaten detecteren.

Nummerplaat Detectie

Lijndetectie

Hiermee kan een virtuele lijn getrokken worden in het beeld van een camera en afhankelijk wat er gebeurd met deze lijn bijvoorbeeld overschrijden van links naar rechts een bepaalde actie aan gekoppeld worden zoals een opname, mail sturen, …

  Lijn Detectie

Detectie van het wegnemen van een voorwerp

Bij deze toepassing wordt een voorwerp aangeduid in beeld, bvb. waardevol goed en wanneer dit wordt weggenomen kunnen er acties gekoppeld worden. Het omgekeerde kan ook dat er net wanneer er op een bepaalde plaats een voorwerp bijkomt, bvb. achtergelaten bagage, er acties uitgevoerd worden.

Detectie verwijderde objecten

Warmte detectie

Dit kan over verschillende toepassingen gaan enerzijds de echte warmte camera die de warmte van personen/dieren gaat waarnemen. Stel je hebt een grote tuin vol met bomen en planten dan zal het ’s nachts voor een indringer eenvoudig zijn om zich hierachter te verschuilen. Met een warmte camera zal de lichaamswarmte van een persoon ook perfect zichtbaar zijn achter die struiken, dergelijke camera kan wel niet gebruikt worden voor detectie (zoals je op de foto hiernaast kan zien is een persoon niet herkenbaar). Anderzijds heb je ook camera’s waarmee je een warmte analyse kan doen bvb. in een winkel kan je op die manier vaststellen waar de meeste mensen gaan staan in de winkel wat qua marketing handig kan zijn om bijvoorbeeld je producten te plaatsen.

Warmte Detectie

Er zijn uiteraard nog veel meer mogelijkheden en toepassingen.

Wij kunnen u steeds verder helpen met een oplossing op maat.

Klik hier voor uw vrijblijvende offerte!

Vragen? Bel ons op    053 89 35 22

 

­
Wij gebruiken cookies om deze website te vebeteren. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden.