Camerabeveiliging Inbraakpreventie Oost-Vlaanderen - EHBO-Security

Slimme camera’s

Camerabewaking kan passief zijn of kan door een combinatie van “gewone” bewakingcamera’s en “slimme” camera’s uitgevoerd worden.
Dit kan in samenwerking met de software die in de camera zit, en beheersoftware om de verzamelde beelden te analyseren.

Enkele voorbeelden:

Lijndetectie

Met deze techniek trekken we een virtuele lijn in het beeld van de camera. Afhankelijk van wat er gebeurd met de lijn, bijvoorbeeld overschrijden van links naar rechts, kan er een bepaalde actie aan gekoppeld worden zoals een opname, mail sturen, …

Nummerplaatdetectie

Een standaard infraroodcamera zal in een volledig donkere omgeving geen nummerplaat kunnen detecteren door de reflectie van het infrarood licht op de nummerplaat. Deze speciaal hiervoor ontworpen camera zal perfect deze nummerplaten detecteren.

Warmte detectie

Warmte detectie kan verschillende toepassingen hebben. Enerzijds bestaat er een warmte camera die de warmte van personen/dieren gaat waarnemen. Stel dat u een grote tuin vol met bomen en planten heeft. Dan wordt het ’s nachts voor een indringer eenvoudig zijn om zich hierachter te verschuilen. Met een warmte camera zal de lichaamswarmte van een persoon ook perfect zichtbaar zijn achter die struiken. Let op, op deze camera zal u geen mensen kunnen herkennen. Zoals u ziet op de foto hiernaast kunt u het gezicht niet waarnemen van de persoon in kwestie. Daarnaast zijn er ook camera’s waarmee je een warmte analyse kan uitvoeren. Zo kunt u bijvoorbeeld in een winkel vaststellen waar de meeste mensen gaan staan. Dat kan marketinggewijs heel handig kan zijn om je producten op de juiste plaats te positioneren.

Detectie van het wegnemen van een voorwerp

U kan een bepaald voorwerp, bijvoorbeeld een waardevol goed, aanduiden in het beeld. Wanneer dat voorwerp wordt weggenomen, kunnen er acties gekoppeld worden. U kan het systeem ook omgekeerd gebruiken. Net wanneer er op een bepaalde plaats een voorwerp bijkomt (bijvoorbeeld achtergelaten bagage), kunnen er acties uitgevoerd worden.

Er zijn uiteraard nog veel meer mogelijkheden en toepassingen.
Wij kunnen u steeds verder helpen met een oplossing op maat.

Vakantie 2025

U kan ons opnieuw bereiken vanaf 5/8/2024.