­
camerabewakingscamera ehbo-security

Type camera's

Hier kan u een overzicht vinden van verschillende types bewakingscamera’s, het is hier niet de bedoeling om een compleet overzicht te geven maar wel om de meest gebruikte types bij camerabewaking op te sommen met de belangrijkste verschillen.

We maken hier geen onderscheid tussen ip of analoge camera’s.
In de regel plaatsen wij steeds ip camera’s tenzij we een bestaand analoog systeem upgraden naar analoge hd camera’s.
Het gaat hier vooral over het uitzicht en verschillen in algemene werking.

Dome camera

De dome camera is de camera die u bijna altijd binnen ziet geplaatst aan het plafond.
Een dome camera is het beste geschikt voor plafond montage of muurmontage mits gebruik van een aangepaste beugel. Bij de dome bewakingscamera bevindt de lens zich achter een (in veel gevallen) slagvaste behuizing. Dome camera’s kunnen ook buiten geplaatst worden, alhoewel dit in bepaalde omstandigheden minder aan te raden is. Dit kunnen we bij u ter plaatse steeds bekijken. Technisch gezien op gebied van lenzen, kijkhoek, … komen deze camera’s vrijwel overeen met de bullet camera’s. Deze camera’s kunnen zowel uitgerust zijn met een vast als een regelbaar objectief.

Dome Camera

Bullet camera

De bullet camera is merkelijk groter dan de dome camera en wordt bijna uitsluitend buiten geplaatst, technisch gezien is er geen reden waarom deze ook niet binnen zou kunnen geplaatst worden. De bullet camera is steeds op een voet gemonteerd die veel rotatie en richtingsmogelijkheden biedt. Bijkomend voordeel van een bullet bewakingscamera bij buitengebruik is het afschrikkend effect, deze camera is beter zichtbaar voor de (potentiële) inbreker en zal dus een sterker ontradend effect hebben. Deze camera’s kunnen zowel uitgerust zijn met een vast als een regelbaar objectief.

Bullet Camera
 

PTZ camera

De PTZ of Pan Tilt Zoom camera is een camera met een gemotorizeerde lens die kan “bestuurd” worden. Deze camera’s zijn ideaal als er een operator aanwezig is die een groter gebied moet in de gaten houden en dan een object of persoon kan volgen door de lens van de camera te verplaatsen. Deze beveiligingscamera’s kunnen ook in een sequentie ingesteld worden waarbij ze bvb. 10 seconden op positie 1 blijven 10 seconden op positie 2 enzoverder. Deze camera’s kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Als enige camera zonder operator is deze camera vaak minder interessant omdat je steeds een gedeelte van de ruimte hebt die niet in beeld is en het dus niet uit te sluiten is dat net op het moment dat je camera in een bepaalde positie staat de indringer zich een weg baant langs een op dat ogenblik onbewaakt gedeelte.

PTZ Camera
 

Fish-eye camera

Een fish eye camera heeft een gebogen lens waarmee deze afhankelijk van het type 360° beeld kan vastleggen. Dergelijke camera kan bijvoorbeeld centraal in een winkelruimte gemonteerd worden en kan op die manier een overzicht van de ruimte weergeven met 1 camera. Het beeld kan in de meeste gevallen ofwel weergegeven worden als 1 aan mekaar gezet beeld of als individuele beelden. Het detailniveau op deze camera’s ligt lager en gezien het ontwerp is er ook een vervorming ten opzichte van bijvoorbeeld een bullet camera. Een typische toepassing van zo een toestel kan zijn centraal in de winkel om een overzicht te hebben en aan de ingang een dome camera om een detail zicht te krijgen op wie binnen en buitengaat.

 Fisheye Camera
 

Panoramische camera

Het type camera dat we hier willen omschrijven leunt aan bij de fish eye camera maar heeft toch heel wat extra functionaliteit. Een groot verschil is dat deze een panoramisch beeld gaat samenstellen gebruik makend van verschillende vaste lenzen. Verder is het hierbij ook mogelijk dat er nog een extra PTZ beveiligingscamera in het midden ingebouwd is. Hier combineer je dus het overzicht en een gericht beeld in 1 toestel. Dit kan vooral handig zijn als bekabeling een probleem is, je hoeft hiermee maar op 1 plaats te bekabelen en je beschikt toch over een degelijke beveilging en verschillende beelden.

 Panoramische Camera

Algemene info: als we hierboven aangeven dat een camera zowel binnen als buiten kan gebruikt worden moet deze camera voor buiten wel aan andere normen voldoen als bij binnen gebruik.

Klik hier voor uw vrijblijvende offerte!

Vragen? Bel ons op    053 89 35 22

 

­
Wij gebruiken cookies om deze website te vebeteren. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden.