­
camerabewakingscamera ehbo-security

Camerabewaking – veiligheid begint bij zichtbaarheid - verhoog uw veiligheid!

Camerabewaking of camerabeveiliging beschermt uw woning, bedrijf, winkel 24/24 7 dagen op 7.

Er zijn verschillende types bewakingcamera’s die kunnen geplaatst worden, bekijk hiervoor ook onze pagina type bewakingcamera’s.

Verder is het ook mogelijk om pro actief zaken te detecteren door gebruik te maken van “slimme camera’s” deze vind je op onze pagina slimme bewakingscamera’s.

Er zijn vele zaken belangrijk bij het plaatsen van bewakingscamera’s zoals type lenzen, type camera’s, een risicoanalyse het doel van de camera’s …
Bij EHBO-Security komt er steeds een video observatie specialist ter plaatse om dit te beoordelen.

Onze camerasystemen bestaan steeds uit meerdere beveiligingscamera’s aangesloten op een opnametoestel – recorder.
Deze zijn voorzien om 24 uur per dag, 7 dagen per week te werken. De camerabeelden worden in de meeste gevallen bij beweging opgenomen of in continu opname.
De tijd dat u de beelden kan bewaren wordt samen besproken afhankelijk van de noodzaak. Het systeem wordt dan voorzien met de nodige opslag om uw gekozen opnametermijn mogelijk te maken.
Op het opnametoestel kan steeds een scherm aangesloten worden om de beelden te bekijken, verder is het ook mogelijk om de beelden en opnames te bekijken via uw computer of vanop afstand met uw smartphone of tablet.

Vooraleer de camera installatie in gebruik genomen wordt is het ook nodig een aangifte hiervan te doen meer informatie op onze pagina nuttige info.

Camerabewaking: draadloze en bekabelde camerasystemen – de mythe

Op veel plaatsen zal u advertenties zien voor draadloze bewakingscamera's, dit is een mythe er bestaan geen draadloze beveiligingscamera’s.

Een camera kan draadloos zijn beelden versturen via Wifi maar heeft dan nog steeds stroom nodig om de camera te voeden.

Ons advies is om NIET met zogeheten draadloze camera’s te werken die hun beelden via Wifi verzenden, er zijn hier meerdere redenen voor:

  • Kwaliteit van beelden sterk afhankelijk van het aanwezige wifi netwerk
  • Sabotage van de camera’s is eenvoudig
  • Gezien de camera toch nog stroom nodig heeft is er meestal geen enkel voordeel naar bekabeling toe
  • Levert meestal onbetrouwbare systemen op

EHBO-Security heeft wel een oplossing voor plaatsen waar bekabeling onmogelijk is, zie de uitleg hieronder:

EHBO-Security bekabeld camerasysteem

Onze bekabelde bewakingscamera systemen bestaan steeds uit een opnametoestel – recorder van waaruit er een kabel vertrekt naar iedere camera.

De beveiligingscamera gaat zijn beelden versturen over deze kabel en wordt ook via deze kabel van voeding voorzien via de zogeheten POE (Power Over Ethernet) technologie.
Voordeel van dit systeem is dat men hier over flexibele dunne kabels spreekt die eenvoudig weg te werken zijn.

Hieronder ziet u een voorstelling van zo een bekabeld systeem:

Bekabelde camera installatie

EHBO-Security draadloos camerasysteem

Onze draadloze bewakingscamera systemen bestaan steeds uit een opnametoestel – recorder van waaruit er een kabel vertrekt naar een speciale stroomadapter.
De beveiligingscamera wordt ook aangesloten op zo een speciale stroomadapter en gaat zijn beelden versturen over deze adapter en ook zijn voeding hiervan ontvangen.

Voordeel van dit systeem is dat men hier de beelden niet over Wifi gaat sturen maar wel over uw aanwezige electriciteitsbekabeling.

In de praktijk wordt een draadloos en bekabeld systeem meestal gecombineerd.

Hieronder ziet u een voorstelling van zo een draadloos systeem:

Draadloze camera installatie

Klik hier voor een vrijblijvende offerte!

Vragen? Bel ons op    053 89 35 22

 

­
Wij gebruiken cookies om deze website te vebeteren. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden.